Motionsorientering

Under enkla former erbjuder vi och våra närmsta klubbar i Värendszonen orienteringsbanor på olika nivåer och med olika längd och svårighet på fem onsdagar under vår och höst. 

Motionsorientering vänder sig till dig som vill ut i naturen och utmana sig själv på mer än bara löpning. Det finns banor för dig som vill prova på och för dig som är mer van vid orientering. 

Du hittar motionsorienteringar i närområdet genom att söka på närtävlingar i svensk orienterings tävlingssystem Eventor. Det finns också Motionsorientering med öppna motionsklasser på i stort sett alla traditionella orienteringstävlingar.

Ingen föranmälan behövs utan kan göras direkt på plats. Avgiften är ca 50 kr.

Minst fyra banor av varierande längd och nivå finns vid varje tillfälle. Den enklaste och kortaste brukar vara mellan 2-2,5 km medan den längsta och svåraste kan vara över 5 km.

I korthet går det till så här:

  • Anmäl dig på plats. Ange namn och välj en bana efter din nivå. I samband med anmälan får du låna en elektronisk pinne om du inte har egen som du använder för att stämpla vid kontrollerna. Detta ger dig möjlighet att få tider, dels på hela banan, men även mellan varje kontroll. 
  • Ge dig ut i naturen – gå, jogga eller spring runt banan. Du får gärna ha sällskap av en eller flera vänner.
  • När du kommer i mål, läs av din elektroniska pinne och få din tid utskriven.

Du kan också läsa mer på: http://www.motionsorientering.se/