Tävlingsanmälan Orientering

Du anmäler dig till orienteringstävlingar via svensk orienterings tävlingssystem Eventor, https://eventor.orientering.se/Events 

Du söker upp den tävling som du vill delta i Tävlingskalendern och går därifrån vidare direkt till anmälan för respektive tävling. I tävlingsklass behöver du anmäla dig i förväg. Tävlingsklass finns från 10 år och upp till 95.

För att kunna anmäla dig så måste du vara medlem i Alvesta SOK och ha inloggningsuppgifter som du får via e-post. 

Arena (eller TC, tävlingscentrum), det är där målet finns. Vid arenan finns det oftast kiosk, dusch, toaletter, sjukvård och vid större tävlingar även försäljning av orienteringsutrustning. Klubben har en vimpel som markerar var på arenan vi samlas. De flesta har med fika till tävlingen och det kan vara bra att ha något att sitta på, stolryggsäck är praktiskt och därför mycket vanligt. Är det dåligt väder så har vi med ett klubbtält där man ställer sin väska medan man springer.  

PM till tävlingen innehåller information om det som är bra att veta inför tävlingen. Där står det om avstånd, service samt det som är speciellt att tänka på vid denna tävling. Läs alltid PM.

Miniknat brukar det finnas vid arenan på större tävlingar. Miniknat är en enkel prova på bana för de minsta. Låt småsyskonen testa.

Dusch av provisoriskt slag kan finnas vid arenan. Gör det till en vana att gå och duscha efter tävling. Det är lättare att få in sådana vanor under sommaren när det är varmt och skönt ute men behovet blir större fram åt hösten då det är viktigt att få av de svettiga kläderna och få på sig torrt och varmt.

 

OL   Tjoget   FjällOL