ASOKs verksamhet angående covid-19

  • 8 nov 2020

Skärpta lokala allmänna råd gäller nu från och med 5 november i Region Kronoberg. Endast barn och unga födda 2005 och senare kan delta på idrottsträningar.

Uppdatering 24 november

  • De lokala allmänna råden som råder i Region Kronoberg är förlängda till och med den 13 december och därefter väntas nationella allmänna råd träda i kraft som sedan ska gälla över årsskiftet.

---
2020-11-05

Skärpta lokala allmänna råd gäller nu från och med 5 november i Region Kronoberg. Läs mer på Folkhälsomyndighetens hemsida.

Vi har tidigare informerat om Smålands Orienteringsförbunds riktlinjer angående coronaviruset. ASOK kommer att följa förbundets riktlinjer, Svenska Orienteringsförbundets, Svenska Skidförbundets och myndigheters riktlinjer, rekommendationer och beslut i frågan.

De skärpta råden gäller Kronobergs län fram till och med den 26 november och innebär att alla födda 2004 och äldre ska avstå från att genomföra träningar och tävlingar. Undantag gäller alltså för idrottsträningar för barn och unga födda 2005 och senare. 

  • Vid minsta tecken på förkylning, feber och hosta kommer man inte på träning. Vänta minst två dygn efter tillfrisknandet innan man återgår till träning.
  • Ombyte sker hemma innan och efter träning.
  • Pga rådande läge håller vi dusch och omklädning stängd i Hanaslövsgården tills annat meddelas.

ASOKs fokus är i rådande situation att bidra till att förhindra spridningen av coronaviruset i allmänhet men givetvis även med omtanke för våra medlemmar och ledare. Uppdateringar sker hela tiden och läget kan förändras snabbt.

Styrelsen
ASOK