Nyheter

Smålands OF inbjuder till Zonträff måndag 4 sep i Hanaslöv

  • 22 aug 2023

Smålands OF bjuder in klubbarna till zonträffar för att informera och diskutera aktuella frågor om Småländsk och Svensk orientering. Se bifogad inbjduan (pdf-fil).

Passar inte dagen för Er förening när er zonträff genomförs är ni givetvis välkomna till att besöka zonträffar i andra zoner.

Inbjudan och program:
Zonträffar 2023 Inbjudan
https://nya.orientering.se/smaland/nyheter-smaland/

Välkomna
Smålands OF

OBS: ASOK medlemmar ombeds anmäla deltagande via email info@alvestasok.com senast onsdag 30 aug, så gör vi därefter gemensam anmälan till SmOF på antal deltagare från ASOK.

//Alvesta SOK

Höstens orienteringsträning!

  • 16 aug 2023

Onsdagar under v.34, v.35 och v.36 kommer det att anordnas gemensam träning/tävling med våra grannklubbar i form av XXL Ungdomsserie + motionsorientering. Vi kommer under de här veckorna inte ha egen onsdagsträning i Alvesta SOK, veckans träning kommer då att förläggas till de gemensamma aktiviteterna med de andra klubbarna i zonen. På XXL Ungdomsserie/motionsorientering finns det banor för alla, allt från nybörjare till orange nivå.  

Onsdagen den 23/8 är det Alvesta SOK som arrangerar med samling vid Hanaslövsgården  https://eventor.orientering.se/Events/Show/46291 

Onsdagen den 30/8 Lessebo OK https://eventor.orientering.se/Events/Show/46337

Onsdagen den 6/9 Växjö OK https://eventor.orientering.se/Events/Show/43901

Från och med v. 37 kommer Alvesta SOK att anordna orienteringsträning på onsdagar kl.18.00 med fokus på ungdomar mellan 10-16 år, men alla medlemmar är givetvis välkomna. Nybörjare är också välkomna på den ordinarie ungdomsträningen, vi ser helst att nybörjare har med sig en förälder som kan hjälpa till. Så länge det är ljust kommer samlingen att vara på någon av våra ”skogskartor”. I mitten av oktober när det börjar mörkna tidigt utgår träningen från Hanaslövsgården.

Mer info om varje veckas träning kommer att läggas ut under nyheter på hemsidan samt under aktiviteter.

 

Första spadtaget för rullskidbana i Hanaslöv tors 17 aug

  • 14 aug 2023

Torsdag 17 aug togs officiellt det första spadtaget för rullskidbanan i Hanaslöv.
Det är mäktigt när vi nu bygger Kronobergs första rullskidbana och samtidigt med flera andra projekt som automatiskt konstsnösystem för längdskidpåret med mera.

Vid första spadtaget medverkade flera av våra samarbetspartners. 

Projektet finansieras av Allmänna Arvsfonden, Alvesta kommun, Riksidrottsförbundet samt Leader Linné Småland och genomförs i samarbete med Svenska Skidförbundet, Parasport Småland, Alvesta kommun, Friluftsfrämjandet i Alvesta och Älmby Entreprenad AB.

Stort tack till alla som stöttat oss för att göra detta möjligt. 

Motionsorientering och XXL Ungdomsserie för ungdomar onsdag 23/8

  • 10 aug 2023

Alvesta SOK inbjuder till Motionsorientering och XXL Ungdomsserie för ungdomar onsdagen den 23 augusti 2023 vid klubbstugan i Hanaslöv. Alla kan delta även om man inte är medlem i någon klubb. För er som är nybörjare, samling kl. 18:00 vid Alvesta SOK:s klubbvimpel så finns ledare där som hjälper er.