Inbjudan till Alvesta Backlopp 10 dec 2023

  • 12 nov 2023

Välgörenhetsloppet Alvesta Backlopp - Musikhjälpen

Alvesta SOK bjuder 10/12 2023 in till andra upplagan av välgörenhetsloppet Alvesta backlopp. Alvesta backlopp går i vacker natur och med en ganska tuff stigning. Loppet startar vid Spånens badplats och målgång på toppen av Hanaslövsbacken.

Loppet går helt på elljusspår och sträckan är ca 3.5 km. 2022:s bana finns som segment på Strava och kan ses här. (förhoppningsvis kommer ett segment på årets bana också)  Årets bana blir lite modifierad. När löparna kommit till toppen av Hanaslöv kommer de att springa ner för berget för att sedan vända och springa upp igen för målgång.

Årets lopp kommer också att erbjuda en kortare bana som passar barn eller dig som inte vill gå/springa så långt. Korta banan startar vid Hanaslövsgården och går i mål på toppen av backen (exakt bansträckning kommer senare).

Loppet är ett träningslopp där syftet är att man ska få en bra utmaning och ett bra träningspass. Du tar själv din egen tid och rapporterar in den efter målgång. Alla som deltar är med i utlottningen av 4 säsongskort till Alvesta SOK:s konstsnöspår (Värde 500 kr). Det blir också medalj till de tre främsta damerna och herrarna och barn/ungdomar. Du tar med egen nummerlapp och meddelar ditt startnummer när du anmäler dig. Anmälningsavgift betalas genom att skänka valfri summa till Alvesta SOK:s bössa i musikhjälpen. (https://bossan.musikhjalpen.se/alvesta-sok).

Långa banan startar kl 10:00 och Korta banan startar kl 11:00 efter loppet finns möjlighet att duscha och basta i Hanaslövsgården.

Alvesta SOK 50 år!

kl 12 börjar firandet av Alvesta SOK 50 år. Vi bjuder på lunch med kaffe och tårta. Denna del med klubbinfo riktar sig till främst till medlemmar men alla får vara med. Mer info finns på hemsidan.

Anmäl dig till loppet och lunchen/klubbinfon här.

Det går såklart bra att bara vara med på lunchen/klubbinfon, utan att starta i Backloppet.

Här är länken till inbjudan för Alvesta Backlopp 2023.

Bild:  Deltagare backloppet 2022.